15:17
З любов'ю до поезії...

Для учнів 6-А класу було незвичним не лише спілкування з автором творів, але й саме місце проведення – шкільне подвір`я. Долучилися до уроку директор школи Вертелецька М. М., та вчителі : Савенкова К. В., Орел І. М., вони разом з дітьми активно працювали, підтримували своїх вихованців посмішками. 
На лоні природи учні говорили з Любов Миколаївною про вічне – про маму.
Адже тема уроку «Образ матері в поезіях Л. М. Шемет» є актуальною та цікавою для школярів. Гайко О., Миргородська М., Подоляко М., Рева Д., Токобаєва С. та Шосталь В. настільки душевно декламували поезії, що мимоволі на очах присутніх починали бриніти сльози. Діти мали можливість не лише самі декламувати поезії, але й почути їх у виконанні автора. Вірші «Зірка» та «Колискова» у виконанні Любов Миколаївни, поезії розкрилися по-новому, коли їх читала сама поетеса.
Діти слухали затамувавши подих і лише аплодисменти порушували цю тишу. Кожну поетичну перлину обговорювали, з`ясовували почуття читця та порівнювали з почуттями Любов Миколаївни. Запитання вчителя змушували дітей задуматися над тим, ким для них є мама і як вони до неї ставляться. В учнів була можливість уявити себе справжніми журналістами на прес-конференції. Діти з задоволенням придумали назви своїм виданням, поставили поетесі запитання, відповіді слухали уважно і чемно дякували за спілкування. Учні зробили для Любов Миколаївни незвичайний подарунок – чарівних різнобарвних метеликів з побажаннями..

Сорок п’ять хвилин уроку промайнуло непомітно для всіх учасників, ніхто навіть не звернув уваги на дзвоник. На зустріч із поетесою завітала Голова благодійного фонду ім.М.А.Шаламова - Галина Вікторівна Шаламова. Вона поспілкувалася із письменницею та учнями та побажала усім творчого натхнення. Таким чином, на шкільному подвір'ї зібралася вся велика родина. 
Урок-зустіч пройшов невимушено, цікаво, повчально. Присутні отримали задоволення від спілкування, спільна праця учнів, вчителів та Любов Миколаївни надихнула всіх. 
Після уроку Любов Миколаївна подарувала вчителям нову збірку своїх поезій « Коли в душі цвіте весна». Марина Михайлівна Вертелецька запросила поетесу відвідувати нашу школу частіше та стати нашим другом. Адже колектив Пришибської школи , як ніхто інший знає, що таке справжня дружба і цінує її.
Ми пишаємося тим, що мали змогу зустрітися з такою душевною людиною, як Любов Миколаївна.

ФОТО

Категорія: Новини школи | Переглядів: 439 | Додав: pryshybschool1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar