16:02
У натовпі собою залишайся....

 

Розпочався тиждень зарубіжної літератури 19 березня організаційною лінійкою, на якій виступили учні 5-9 класів , а також діти презентували відеоролик «Діти нашої школи дуже люблять читати». Вчитель зарубіжної літератури Машарова В.В. ознайомила учнів та вчителів школи із планом заходів тижня зарубіжної літератури.

     У вівторок у школі відбулася виставка малюнків учнів 5-6 класів, а також протягом дня діти колективно оформлювали леп-бук . Ця робота дала можливість дітям продемонструвати один одному свої знання із зарубіжної літератури та творчо попрацювати один з одним.

Протягом тижня в 5-9 класах проходила літературна вікторина. Учні середньої та старшої ланки виконували різнорівневі творчі та інтелектуальні завдання, розгадували кросворди та ребуси, змагалися між собою , щоб показати усі набуті знання із зарубіжної літератури.

    У четвер,22 березня у школі відбувся загальношкільний флешмоб, який полягав у одночасному прочитанні поезії Р. Кіплінга «У натовпі собою залишайся». Слова цього вірша закликали кожну дитину протягом життя залишатися собою, не зраджувати собі та своїм поглядам, і, звичайно , в будь –якій життєвій ситуації залишатися людиною.

      Завершили тиждень зарубіжної заходом "Літературною вітальнею" . У ньому  взяли участь учні 7-11 класів . Ведучі розповідали учням всієї школи цікаві літературні факти , наголосили на тому, що література завжди крокує поруч із епохою, охоплює всі сфери людського життя. Діти розповідали вірші різні за тематикою . Це була поезія про кохання, дружбу, людську гідність, війну. Один за одним лунали красиві поетичні рядки з уст дітей, а це ще раз говорить про те, що література завжди поруч з нами.

     Вчителі зарубіжної літератури разом з учнями охопили багато видів творчої роботи , намагалися зацікавити учня та спонукати до вивчення літератури. Адже література – це не тільки біографія письменників та прочитання творів, література – це безмежний свій людської душі. Не даремно, головними рядками цього тижня стали слова Д. Дідро : «Люди перестають думати, коли перестають читати».

дивитися фото...

Категорія: Новини школи | Переглядів: 564 | Додав: pryshybschool1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar