21:28
Пам'яті жертв гололодомору 1932-1933 років в Україні

Голодомор 1932-1933 рр. був не випадковим явищем природного чи соціального походження, а наслідком цілеспрямовано застосованого більшовицькою владою терору голодом, тобто геноцидом.

Ця трагічна сторінка історії назавжди вкарбується в пам’яті людей не тільки нашої країни , а й всього світу. Важко уявити , що в країні, котру називають «годувальницею Європи» , геноцид зміг забрати життя понад семи мільйонів людей.

Якою б не була історія України, ми громадяни цієї держави , маємо берегти її, передавати наступним поколінням і, звичайно, не паплюжити.

Саме з цією метою у Комунальному закладі «Пришибська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. М.А.Шаламова» і відбулися заходи, присвячені дню вшанування пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років в Україні. Вчителі нашої школи намагалися максимально донести всю необхідну інформацію до дітей, поглибити знання з історії , а головне – доторкнутися до кожного серця.

Учні старшої та середньої ланки напередодні переглядали документальні фільми безпосередньо пов’язані з подіями 1932-1933 років в Україні, класні керівники проводили інформаційні хвилини, а 24 листопада була проведена загальношкільна лінійка «Пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років…. ».

На вишитому рушнику, поруч з пшеничним колоссям запашна хлібина, як символ життя та добробуту. Розпочали лінійку показом відеопрезентації, а ведучі розповіли дітям факти , які стосуються тих страшних літ. Учні також читали поезії , котрі неможливо слухати без краплі сліз на очах. Та все ж завершили цю лінійку оптимістичну. Радіємо, що хліб священний зараз лежить на столі у кожній родині, дякуємо тим, чиїми руками цей хліб робиться, сподіваємося, що те пекло, котре ми згадуємо , більше ніколи не постукає зненацька в двері нашої неньки -України.

25 листопада, у суботу , учні та вчителі взяли участь в акції «Запали свічку» в пам'ять про невинно убієнних.

Роки минають, та не змиються події того лихоліття з нашої історії. Зрозуміти це неможливо. Як і пробачити. Адже кожне людське життя – безцінне. А тут - мільйони загиблих і мільйони – ненароджених.

Головна мета вчителів, батьків, вихователів донести до кожної дитини, що героїчні і трагічні події нашої історії залишаються фундаментом для їх майбуття.

Фото

Категорія: Новини | Переглядів: 400 | Додав: pryshybschool1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar