15:37
Онлайн-курс на тему «Дисперсії:важливі дрібниці» в рамках Всеукраїнської хімічної школи Малої академії наук України /

Шосталь Вікторія,учениця 9-А класу, пройшла онлайн-курс на тему «Дисперсії:важливі дрібниці» в рамках Всеукраїнської хімічної школи Малої академії наук України з 12.04-23.04.2021 р. та отримала сертифікат учасника курсу ( керівник - учитель хімії Кузьменко О. О).

Під час навчання Вікторія прослухала лекційні матеріали ,виконала тестові завдання (треба було набрати не менше 60 балів), а найцікавішим було проведення практичних занять. Це домашні експерименти : це й здатність олії утворювати емульсію у воді без та з речовиною, ознайомилася з емульгуючими властивостями мила. У домашніх умовах створила власний фільтруючий пристрій. Для цього треба було експериментально дібрати сорбенти,їхню кількість та порядок розміщення таким чином, щоб у результаті отримати чисту воду.

Дівчину зацікавило приготування пін( безе) та емульсій (майонез) . Усе це можна придбати в магазині, але виготовлене в домашніх умовах більш корисне.

Саме участь у таких конкурсах викликає в учнів бажання вивчати хімію, досліджувати та робити висновки уникаючи помилок, або зводити їх до мінімуму.

Переглядів: 126 | Додав: pryshybschool1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar