16:49
День захисника України

Україна… скільки мелодії та тепла в цьому слові, скільки тендітності і любові… Для кожного з нас Україна – це щось особливе. Для когось рідна домівка, матуся, а для когось – рідна мова та найпривітніші люди у світі, які цією мовою розмовляють. На превеликий жаль, наша країна пройшла нелегкий шлях для того, щоб отримати найголовніше, що в неї є – свою незалежність. Не дивлячись на всі труднощі, українська державність укріпилася, має свою давню історію.

Початком становлення української державності слід вважати часи Київської Русі, першим князем якої був Олег. Серед важливих державотворчих процесів не можна не виділити часи визвольної війни Богдана Хмельницького. На меті у великого князя було важливе завдання -- створити незалежну українську державу. І вже у 1649 році створення української національної держави вперше одержало правове оформлення та закріплення у Зборівському і у Білоцерківському договорах, які Б. Хмельницький уклав с Річчю Посполитою. Іноземні держави визнали вільну Україну за рівноправного суб'єкта міжнародних відносин і охоче вступали з нею у договірні відносини, але шанс мати незалежну державу було втрачено майже на 300 років. Лише в листопаді 1917 року українці отримали новий шанс створити свою державу, було проголошено Українську народну республіку. Україна не стала незалежною державою, а увійшла до складу СРСР. Українці не залишили мрії про створення своєї незалежної держави. В 1991 прагнення українців здійснилися.

26 років незалежності – нелегкі. Події на сході трагічно відбиваються на життєписі нашої країни, поливаючи землю кров’ю молодих бійців.

Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України учні та вчителі КЗ «Пришибська ЗОШ І-ІІІ ступенів » провели низку заходів присвячену цим знаменним і одночасно сумним датам. Адже 14 жовтня ми не тільки привітали наших захисників, а й вшанували память тих, хто загинув у бою за свою країну.

13 жовтя у КЗ «Пришибська ЗОШ ім. М.А.Шаламова» була проведена лінійка «Тепло долонь і серця – захисникам України», на якій учні дізналися більше про свято Пресвятої Богородиці, День ураїнського козацтва та День захисника України. Діти переглядали відео , присвячене воїнам АТО, запалили свічку пам’яті та вшанували пам’ять тих, хто загинув під час антитерористичної операції.

Протягом минулого тижня у школі відбулился спортивні змагання юних козаків. Діти також взяли участь у акції «Напиши листа захиснику України» , а учні молодших класів -- у конкурсі малюнків «Сила нескорених». Класні керівники провели виховну годину на тему «Ми – нащадки славних козаків». Виховні заходи, присвячені Дню захисника України, не залишили байдужим жодну дитину.

  • Свято мужності та героїзму особливо значиме. Сьогоднішні воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, добровольчих батальйонів – нащадки тих, хто боронив кордони й безпеку своєї землі впродовж століть.

Для учнів та вчителів КЗ «Пришибська ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. М.А.Шаламова» це не тільки народне та релігійне свято, а й національне. Воно єднає людей, єднає країну , закликає усіх до згуртованості перед подіями сучасного життя.

Фото

Категорія: Новини | Переглядів: 341 | Додав: pryshybschool1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar